Elephant Nature park

Sawadee ka!
Igar var vi volontarer for en dag och akte till Elephant nature park som ligger ca. 6 mil utanfor Chiang Mai. Elephant Nature park ar ett stalle som ar startat av en thailandska ar 1995, da hon alltid brunnit for att hjalpa skadade och daligt behandlade elefanter.
Ar 1995 hade hon 4 elefanter i omradet och idag ar det 34 elefanter. Hela hennes organisation handlar om att ge elefanterna en plats dar de kan fa karlek och dar de inte behover prestera eller jobba som de flesta elefanterna har i Thailand maste.
Det ar en hemsk bransch som elefanterna vistas i, de blir forda till t.ex. Bangkok dar de maste ga runt pa gatan och utfora konster for att tursisterna ska betala pengar. Detta ar inte alls en bra miljo for elefanterna da de inte alls hor hemma bland massa trafik och stressiga miljoer. Det var verkligen hemskt att se hur "working elephants" blir behandlade, agarna slar dom och sparrar in dom i en liten bur som de inte kan rora sig i tills de har lart sig att folja agaren. Elephant nature park raddar alltsa dessa elefanter och ger dom den medecin dom behover samt koper de elefanter dom har rad med for att kunna ta dom till parken dar de kan leva bland karlek och inga masten. I elephant nature park fick vi lara oss lite om elefanternna, vi fick mata dom och aven bada med dom. Sedan var det tva olika dokumentar filmer vi fick se om hur elefanterna har de i Thailand.
Elefanterna ar utrotningshotade i Thailand, idag finns det endast ca 5000 elefanter i Thailand och for 10 ar sedan fanns det ca 25000. Det har alltsa minskat enormt och det minskar for varje ar.
Darfor vill jag uppmana er som aker hit till sydostasien att inte stodja dessa stackars working elephants som tvingas ga runt i osakra miljoer och som blir misshandlade for att sedan bli tvugna att folja efter agaren. De elefanter som ska stodjas ar de vilda elefanterna som lever i djungeln, dar de hor hemma.


Idag ar var sista dag i Chiang Mai och ikvall tar vi taget tillbaka till Bangkok. Imorgon kommer vi fram kl. 07.00 och hoppas pa att kunna fa tag pa bussbiljetter samma dag sa vi kan aka direkt till Koh Chang.

Kommentarer
Postat av: Sussi

Hej Hannah och Markus! Jag blir alldeles varm och glad i hjärtat när jag läser att ni gett er värme till de underbara elefanterna! Ha en härlig sista vecka i Koh Chang. Kramar från mamma

2011-05-05 @ 19:24:54
Postat av: Carina

Hej på er!

Har inte följt bloggen på ett tag...Vad mycket ni har sett och gjort!!! Det tar nog ett tag att smälta allt när ni väl är hemma!

Passa på att njuta av er sista vecka i Asien!

Kram

Carina





2011-05-06 @ 14:31:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0