Goodbye for this time

Godmorgon Sverige! Jahapp, sa nu ar det dags att lamna denna underbara resa for denna gang och aka tillbaka till verkligheten. Nu har vi en hel dag kvar i bangkok da planet gar kl. 12 pa natten sa lite shopping har vi tankt att hinna med idag. Hoppas att ni har ordnat fint vader nu tills vi kommer hem. Inget regn och rusk vill vi ha :) Kommer nog kannas lite lustigt att komma hem eftersom vi verkligen har haft det sa skont och handelserikt i 2 och en halv manad, hemma kommer antagligen allt vara sig likt.
Hursomhelst, vi syns i Stockholm nasta gang. Puss pa er!!

Nedrakningen har borjat

Idag har vi akt till det gamla omradet har i Bangkok, da vi akte for att kolla emerald buddha temple. Vi gick dock inte in da vi trodde att man behovde ha lite mer konservativ kladsel an vad vi hade men laste sedan att man kan lana klader dar inne. Kanske aker dit nagon av de kommande dagarna for att ga in i templet. Gick sedan vidare och kollade runt lite men det var inget speciellt att se sa da tog vi en taxi till siam square som ligger mitt i smeten.
Idag har vi klippt oss (vi passar pa nar allt ar sa billigt har) och vi har ocksa spanat runt lite pa all shopping sa vi vet ungefar vad vi ska shoppa innan vi kommer hem. Kan ju saga att det finns mycket klader mm. sa sugen blir man allt.
Som ni kanske har markt sa gillar vi verkligen bangkok och framforallt Thailand. Vi satt och pratade lite har om dagen om vilket land vi har tyckt om mest och bade jag och Markus ar overens om att Thailand ar bast. Alla lander har saklart sina fordelar men Thailand har bast mat, trevligast manniskor och fina oar mm.
Nu har nedrakningen borjat, bara 3 dagar kvar har.

Bangkok

Hej pa er! Blir ett kort inlagg. Nu ar vi i Bangkok igen da vi bestamde oss igar att vi inte pallade vara kvar pa Koh Chang da det regnade varje dag = vardelost sa idag har vi akt buss hela dagen. Nu har vi inte manga dagar kvar har sa nu ska vi passa pa att njuta till max! Puss pa er.

Bilder battre sent an aldrig, ej kronologisk ordning


Regnperioden ar har.

Hej sager vi fran Koh Chang. Efter ca. 24 timmars resande kom vi antlige fram riktigt slitna men lattade att vara framme. Igar var vi riktigt trotta da vi inte sovit bra pa 1 dygn sa vi at middag och sedan vara det bara att saga godnatt. Idag vaknar vi och mots av sporegn utanfor och sa har det hallt pa hela morgonen och formiddagen, nu ar klockan halv 1 och det borjar spricka upp lite men det ar fortfarande valdigt gratt. Nu har vi precis kollat vadret for den kommande veckan och man blev ju inte direkt gladare av den. Regn varje dag visar den, hoppas verkligen den visar fel annars blir det nog till att aka till Bangkok tidigare. Det ar ju bara att konstatera att regnperioden ar har tidigt i ar.
Jaha sa vad annars, nu ar det en vecka kvar och det ar lita blandade kanslor att aka hem, men det ska saklart bli kul att traffa familj och vanner for er saknar vi ju.
Nu hoppas vi pa att fa fint vader var sista vecka iallafall sa vi kan fa njuta llite pa stranden.

Elephant Nature park

Sawadee ka!
Igar var vi volontarer for en dag och akte till Elephant nature park som ligger ca. 6 mil utanfor Chiang Mai. Elephant Nature park ar ett stalle som ar startat av en thailandska ar 1995, da hon alltid brunnit for att hjalpa skadade och daligt behandlade elefanter.
Ar 1995 hade hon 4 elefanter i omradet och idag ar det 34 elefanter. Hela hennes organisation handlar om att ge elefanterna en plats dar de kan fa karlek och dar de inte behover prestera eller jobba som de flesta elefanterna har i Thailand maste.
Det ar en hemsk bransch som elefanterna vistas i, de blir forda till t.ex. Bangkok dar de maste ga runt pa gatan och utfora konster for att tursisterna ska betala pengar. Detta ar inte alls en bra miljo for elefanterna da de inte alls hor hemma bland massa trafik och stressiga miljoer. Det var verkligen hemskt att se hur "working elephants" blir behandlade, agarna slar dom och sparrar in dom i en liten bur som de inte kan rora sig i tills de har lart sig att folja agaren. Elephant nature park raddar alltsa dessa elefanter och ger dom den medecin dom behover samt koper de elefanter dom har rad med for att kunna ta dom till parken dar de kan leva bland karlek och inga masten. I elephant nature park fick vi lara oss lite om elefanternna, vi fick mata dom och aven bada med dom. Sedan var det tva olika dokumentar filmer vi fick se om hur elefanterna har de i Thailand.
Elefanterna ar utrotningshotade i Thailand, idag finns det endast ca 5000 elefanter i Thailand och for 10 ar sedan fanns det ca 25000. Det har alltsa minskat enormt och det minskar for varje ar.
Darfor vill jag uppmana er som aker hit till sydostasien att inte stodja dessa stackars working elephants som tvingas ga runt i osakra miljoer och som blir misshandlade for att sedan bli tvugna att folja efter agaren. De elefanter som ska stodjas ar de vilda elefanterna som lever i djungeln, dar de hor hemma.


Idag ar var sista dag i Chiang Mai och ikvall tar vi taget tillbaka till Bangkok. Imorgon kommer vi fram kl. 07.00 och hoppas pa att kunna fa tag pa bussbiljetter samma dag sa vi kan aka direkt till Koh Chang.

Chiang Mai

Igar kom vi fram till Chiang Mai vid kl 10 pa morgonen, hoppade in i en tuk tuk och akte till ett boende i den delen som kallas gamla stan. Efter det gick vi runt och kollade runt lite i stan, gick till ett av de stora templena dom har har men vi gick dock inte in da man maste ha speciella klader (las valdigt pakladd) for att fa ga in i templena. Templena som ar har ar valdigt olika fran de templena i Angkor pa alla satt och vis.
Idag har vi tankt ga och kolla en marknad som ligger lite langre bort. Imoron funderar vi pa att ga pa nagon typ av kurs. Man kan ga pa t.ex. matlagningskurs har dar man lar sig laga thai mat. Man kan ocksa ga pa thai massage kurs dar man lar sig riktigt thai massage, det skulle inte vara helt fel.  Just nu lutar det at matlagningskursen.


Going north

Yes! Tagbiljetter till Chiang Mai ar fixade och vi ar redo for att aka till Chiang Mai ikvall. Resan tar hela 14 timmar men som tur ar aker vi det kara sov taget sa da gor det inte sa mycket. Idag har vi bara kollat runt pa stan och just nu sitter vi inne i MBK som ar ett stort varuhus med allt man kan tanka sig. Har blir det nog mycket shopping innan vi aker hem. Kanns ratt bra att vara tillbaka i Thailand och fa ata all god thai mat. Maten i Kambodja, Malysia osv. har inte varit nagon hojdare tycker vi.
Ska bli kul att se vad norra thailand har att erbjuda, har last att det ska vara lite mer likt grannlanderna Burma och Laos och att det ska vara djungel dar. Far se om det blir lite djungelterkking. Vi provade ju pa det i Malaysia men skulle kanske vara kul med detta aven i Thailand. Vi far se helt enkelt!
Vi hors i Chiang Mai kara lasare.

RSS 2.0