a day in the jungle

Vilken harlig dag vi har haft har uppe i bergen i Malaysia! Vi gick upp tidigt imorse for att ata frukost innan var transfer kom och hamtade oss. Akte i ca. 50 min for att komma till the aborginal people. Fick se deras by som var lite annat an vi ar vana vid, riktigt haftigt att se! Var dar ett tag, fick prova pa att blasa i en blowpipe (dock ej med gift pa) for er som inte vet ar blowpipe som en slags pipa som man stoppar in en giftig pil i och anvander som jakt vapen.
Akte sedan vidare for att aka upp i bergen for att se varldens storsta blomma, raflesia flower. Gick ur bilen och borjade varan langa trekking till blomman. Var inget lugnt promenad tempo upp for hoga backar kan jag lova sa genom blota blev vi efter bara en liten stunds promenad. Helt fantastiskt landskap gick vi igenom, bambu trad, vattenfall osv.
Efter den ca. 1 timme och 30 min langa promenaden var vi nastan framem vid blomman - vi skulle bara upp for det super branta och leriga berget for att komma till blomman. Kan lova er att det inte var latt att ta sig upp och jag ramlade i leran saklart. Var dock ingen fara utom att jag var helt brun pa ryggen och och mina klader haha! Efter denna langa promenad var vi framme vid malet, reflesia flower som var valdigt stor och speciell, den var valdigt olik en "vanlig" blomma.
Gick sedan vidare och kollade ett vattenfall, satt dar ett tag och njot, sen var det bara borja promenera samma stracka tillbaka igen. Detta gick dock mycet lattare da det var mestadels nerforsbackar.
Efter detta akte vi till BOH tea plantation som ocksa var riktigt coolt att ha sett. Helt otroligt landskap med alla te plantor, gront overallt. Awesome! Vi fick aven se hur tillverkning processen gar till. Kul att faktiskt veta hur det man dricker tillverkas. Efter detta tog vi en te och satt och njot av det underbara landskapet i solen, inte helt fel!
Sedan akte vi och kollade strawberry farm och butterfly farm, detta var dock inget speciellt utan dagens hojdpunkter var utan tvekan te plantegen och trekkingen i djungeln till blomman. Detta rekommenderas verkligen for den som gillar aventyr.
Nu ar vi ratt trotta efter denna heldag sa nu blir det en lugn kvall. Kanske lite te for att varma upp sig lite, det ar mycket kallare har an KL. Lite som svensk sommar skulle man kunna saga.

Vi har det toppen och gillar verkligen detta liv vi lever just nu. Hoppas ni mar bra dar hemma. Puss!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0