Sista dagen i Cameron Highlands

Idag ar det soligt och ganska varmt sa vi har solat lite har pa morgonkvisten. Imorgon aker vi vidare mot Perhentian Islands vilket ska bli underbart. Nu langtar vi efter stranden och varmen. Perhentian Islands ar en valdigt lugn o dar det endast finns generatorer som ger el sa det finns ett begransat utbud av datorer och det ar ocksa valdigt dyrt sa det kommer nog inte bli mycket uppdaterande nu pa ett nagon vecka. Just so you know! Men i Singapore kommer det definitivt uppdateringar pa vad vi gor osv.
Till nagonting annat, nu sitter vi och kollar utbildningar till hostterminen och jag har precis skickat in min anmalan. Sa till hosten blir det forhoppningsvis plugg!

Hoppas ni mar bra dar hemma och att varen ar pavag. Och mamma & pappa - ni aker till madrid idag val? Isannafall far ni ha en toppen resa. Puss, Hannah!

onsdag

Idag tar vi det bara lugnt har i Cameron da vi ar ratt trotta fran gardagen. Soligt och ratt sa varmt ar det idag, sa jag har passat pa att sola lite.
Laste igar pa Aftonbladet att det ar oversvamningar pa hela Koh Samui och att alla turister ar strandsatta da inga flyg, bussar eller batar gar. TUR att vi inte ar dar just nu och synd saklart om alla dom som ar dar.
Vi stannar har i Cameron highlands till pa fredag, da aker vi vidare mot det som sags ska vara paradiset - Perhentian Islands. Ska bli riktigt skont med varme, stranden, havet och bara slappa igen. Innan vi aker vidare ska vi dock njuta av Cameron highlands som ar riktigt vacker, ni som aker hit maste verkligen till BOH tea plantation som ar riktigt vackert. Kanske ska ivag pa lite vandring i djungeln imorgon igen. Har verkligen varit perfekt att aka hit till det svalare klimatet i nagra dagar for att svalka av sig lite, men nu langtar vi lite efter stranden eftersom att det var ett tag sen vi lag pa en strand nu.

Nu ar det tea time som det alltid ar har!

a day in the jungle

Vilken harlig dag vi har haft har uppe i bergen i Malaysia! Vi gick upp tidigt imorse for att ata frukost innan var transfer kom och hamtade oss. Akte i ca. 50 min for att komma till the aborginal people. Fick se deras by som var lite annat an vi ar vana vid, riktigt haftigt att se! Var dar ett tag, fick prova pa att blasa i en blowpipe (dock ej med gift pa) for er som inte vet ar blowpipe som en slags pipa som man stoppar in en giftig pil i och anvander som jakt vapen.
Akte sedan vidare for att aka upp i bergen for att se varldens storsta blomma, raflesia flower. Gick ur bilen och borjade varan langa trekking till blomman. Var inget lugnt promenad tempo upp for hoga backar kan jag lova sa genom blota blev vi efter bara en liten stunds promenad. Helt fantastiskt landskap gick vi igenom, bambu trad, vattenfall osv.
Efter den ca. 1 timme och 30 min langa promenaden var vi nastan framem vid blomman - vi skulle bara upp for det super branta och leriga berget for att komma till blomman. Kan lova er att det inte var latt att ta sig upp och jag ramlade i leran saklart. Var dock ingen fara utom att jag var helt brun pa ryggen och och mina klader haha! Efter denna langa promenad var vi framme vid malet, reflesia flower som var valdigt stor och speciell, den var valdigt olik en "vanlig" blomma.
Gick sedan vidare och kollade ett vattenfall, satt dar ett tag och njot, sen var det bara borja promenera samma stracka tillbaka igen. Detta gick dock mycet lattare da det var mestadels nerforsbackar.
Efter detta akte vi till BOH tea plantation som ocksa var riktigt coolt att ha sett. Helt otroligt landskap med alla te plantor, gront overallt. Awesome! Vi fick aven se hur tillverkning processen gar till. Kul att faktiskt veta hur det man dricker tillverkas. Efter detta tog vi en te och satt och njot av det underbara landskapet i solen, inte helt fel!
Sedan akte vi och kollade strawberry farm och butterfly farm, detta var dock inget speciellt utan dagens hojdpunkter var utan tvekan te plantegen och trekkingen i djungeln till blomman. Detta rekommenderas verkligen for den som gillar aventyr.
Nu ar vi ratt trotta efter denna heldag sa nu blir det en lugn kvall. Kanske lite te for att varma upp sig lite, det ar mycket kallare har an KL. Lite som svensk sommar skulle man kunna saga.

Vi har det toppen och gillar verkligen detta liv vi lever just nu. Hoppas ni mar bra dar hemma. Puss!

Uppe i bergen

Puuh! Det var minst sagt en guppig resa for att ta sig hit till Cameron highlands. Det ar ungefar 20 mil fran Kuala Lumpur hit men det tar ca 4 timmar att ta sig hit, quite a log time. De sista milen akte vi upp for bergen i riktiga kringelikrok vagar vilket tog en himla tid. Kan saga att bade jag och Markus holl pa att bli aksjuka och vi blir inte ens det latt.
Nu ar vi iallafall framme och resan var verkligen vard det! Underbart landskap, behaglig temperatur, frisk luft, stora te plantager, inte mycket turister, gront overallt.. ja listan kan goras lang. Vi trivs verkligen har! Idag har vi kollat stan, druckit te som ar producerat har pa deras storsta te plantage och bara tagit det lugnt. Inte helt fel.

Imorgon ska vi pa aventyr hela dagen lang. Trekking, blowpipe, te plantager, butterfly farm osv. Han vi bokade genom sa att det ar en hel del promenad vilket ska bli skont da vi har tagit det mycket lugnt pa senaste tiden. Det blir nog en hel del aventyr har under de dagar vi ska vara har for det finns massor att se och gora.
Temperaturen har ar mycket svalare an vad vi har vant oss vid den senaste manaden. Det ar dock skont att vara pa ett svalare stalle nu ett litet tag innan vi aker till varmen igen. Nu pa kvallen ar det nastan sa att man fryser med en tjocktroja pa.

Hej sa lange!

Cameron highlands

Nu ar jag antligen frisk igen! Sa sjuk som jag var i fredags har jag inte varit pa lange. Det kokade om mig for att jag var sa varm och det enda jag orkade var att ligga i sangen. Inte alls kul i denna varme. Men nu ar jag pa benen igen.
Idag har vi kopt bussbiljetter till Cameron Highlands sa imorgon kl. 12 drar vi och bussresan tar ca 4 timmar vilket inte ar sa farligt langt tid.
Ska bli kul att aka vidare nu och upptacka nya platser. Cameron highlands ligger inat hogt upp i landet och det ar mycket kyligare dar an vad vi ar vana vid har. 20 grader overskrider aldrig tempperaturen sa nu blir det pa med tjock kladerna och trekking skorna! Efter Cameron aker vi antagligen vidare till perhentian islands som ar tva oar pa ostkusten i Malaysia. Ska bli skont att komma till en paradis o och sola och bada tycker jag.

sjukling

Hej pa er. Jag som trodde att jag skulle ma bra idag men dar trodde jag fel. Fortfarande feber och ont i kroppen, har antagligen akt pa nagon influensa.. Kanns riktigt segt att ligga pa rummet och sova hela dagen nar det ar massa saker jag vill hitta pa men det ar bara att vila sa det blir bra snart.
Vi stannar har i KL tills jag mar bra igen sa cameron highlands far vanta ett tag, vi hade egentligen tankt aka imorgon. Blir inte MGMT heller, massa roliga saker blir installda nu. Markus ar ute och ater lunch nu sa jag passar pa att kolla lite pa datan medans jag har lite krafter iallafall.
Hoppas ni mar bra dar hemma.

KL by night

Igar kvall akte vi upp i KL tower som ar en hog byggnad och ar nastan lika hog som petronas towers. Jag som ar ratt hiojdradd var lite prirrig i borjan men det var inte sa farligt utan mest coolt att se hela Kuala Lumpur pa kvallen ovanfran. Riktigt coolt att se petronas towers fran sa hoga hojder!
Idag har vi haft en heldag pa stan. Vi har kollat chinatown, central market, merdeka square ooch sedan letat bussbiljetter till cameron highlands som var riktigt svart att hitta. Idag har vi alltsa promenerat en hel del sa nar vi var i central market hade dom ett fisk spa, dar man stoppar ner fotterna bland massa fiskar som borjar suga pa fotterna. Detta provade Markus pa sa nu ar hans fotter som nya!
Vi gillar denna stad, doch ar det mycket svarare att hitta har an i Bangkok. Idag har vi gatt en massa kringelikrok vagar vilket har varit jobbigt for mig som har akt pa nagot virus har. KL ar rent generellt en mycket renare stad en bangkok. Inte heller lika stokig da det bor mindre manniskor, 1,5 miljoner mannsikor har.
Imorgon spelar MGMT har i KL, skulle vara grymt att ga pa aven fast biljetterna ar over var budget. Vi tankte kolla om det finns nagra biljetter imorgon sa om det finns sa tvekar vi inte pa att ga.
Ikvall blir en slapp kvall, jag ar som sagt sjuk. Feber, ont i halsen och forskyld sa det blir en tidig kvall sa jag ar pigg imorgon.
Puss, Hannah.

Petronas towers

Idag har vi haft en dag pa stan, kollade petronas towers som ar ett av varldens hogsta byggnader och det var kul att ha sett. Kollade lite dar inne dar det var ett shopping centrum med alla lyxaffarer. Fint vader har vi haft idag ocksa, sol och varmt. Sa Niklas du behover inte oroa dig for oss ;). Alla kommentarer ar valkomna, alltid kul med er som kommenterar! Vi har det bra. / Hannah & Markus

what a day..

Hej sager vi fran Malaysia! Nu ar vi framme i Kuala Lumpur och har ANTLIGEN hittat ett boende for natten. Har varit en riktigt lang dag for oss idag. Nar vi landade konstaterade vi att vi var pa en flygplats en bit utanfor staden, tank er skavsta fast i Malaysia. Da kopte vi tagbiljett som gick smidigt in till stan.
Val inne pa centralstationen bastamde vi oss for att bara aka till ett stalle fran lonley planet boken da vi inte hade bokat nagot boende i forvag. Nar vi anlander till det stallet vi valt ut sa kollade vi hur deras rum sag ut och det var verkligen skit. Bestammer oss direkt for att ga vidare till ett annat boende som ocksa var med i lonlely planet, kollar vad deras rum har att erbjuda och detta var i samma klass som det forsta, riktigt sunkigt.
Gar da vidare till ett hotell som fans lite langre ner pa gatan, gar in dar och rummen var super sma och ofrascha men anda battre an de andra vi varit i kandes det som da. Vi bestammer oss da for att ta detta rum, betalar och gar upp till rummet. Val uppe i rummet nar vi varit dar i ca. 5 minuter kommer en liten insekt krypandes och vi konstaterar direkt att det ar en kackerlacka. Fyfan. Diskuterar lite och bestammer oss for att ga nert och saga att vi vill ha pengarna tillbaka for dar kan vi verkligen inte bo. Det var inga problem att avboka rummet (kanske for att de var vana vid onojda gaster).
Efter detta bestammer vi oss for att aka vidare till ett annat omrade har i Kuala Lumpur som ska vara lite "finare" an chinatown. Letar reda pa en taxi men alla taxichaufforer ger oss over priser och nar vi prutar vagrar de kora oss, aven fast det ar forbjudet att neka nagon att aka med taxi Malaysia. Trotta och lite sma sura over hela situationen gar vi aoch ater lite for att fa energi och letar sedan upp en taxi igen for att aka till Golden Triangle och nu ar vi antligen har!! Stallet vi bor pa nu ar helt ok, men inte mycket mer an sa. Dock MYCKET battre an de vi varit pa tidigare idag. Verkar vara svart att hitta bra budget boenden har i Kuala Lumpur.
Nu ar klockan 21.00 ha roch vi ska ta det lite lugnt en stund  efter denna hektiska dag och sedan kanske ta en tur pa stan. Imorgon ar tanken att aka runt och se stan. Forhoppningsvis blir det en battre dag imorgon.
Ha det toppen dar hemma!

Thailand bilder 2

Big Buddha beach



Pavag mot Suratthani



Idag









Thailand bilder





Big Buddha











Mae Nam



Suk 11

Vi trivs soom fiskarna i vattnet pa vart boende har i bangkok. Imorse nar vi kom fran tagstationen gick vi direkt till ett internetcafe och letade boende, men bestamde oss for att aka till ett stalle fran var lonley planet bok och det visade sig att vara riktigt toppen!

Idag har vi gatt runt pa stan och kollat i de stora shopping galleriorna, borjade att sporegna nar vi skulle ga vidare fran siam fun till MBK sa da blev det istallet ett stopp pa starbucks med lite fika.
Hursomhelst sa har vi det toppen och vi gillar verkligen bangkok! Darfor kanns det toppen att vi har lite mer tid har innan vi aker hem, da vill vi hinna med att kolla tempel osv.
Nu har vi precis atit bananpankaka, dock var denna inte lika bra som Mr. pancake man pa Koh Samui ;).

Imorgon fyller min fina basta van Kristiina 21 ar, Grattis hjartat! Onskar att jag kunde vara med och fira men vi far ta det nar jag kommer hem istallet!

Hoppas ni har det toppen hemma, vi hors i Malaysia!!

Back in Bangkok

Antligen ar vi framme efter den langa resan! Bangkok har bklivit lite uutav en knytpunkt for oss. Vi blev valdigt positivt overraskade over vara sangplatser som visade sig vara helt okej skona och det var till och med ratt mysigt att aka tag.
Nu sitter vi och kollar boende for inatt och imorgon drar vi till Malaysia, vid kl 12 gar planet. Ikvall ska vi kanske ga pa muay thai, far se hur det blir med det.

Far se om vi hors nagonting mer idag annars hor vi av oss fran Malaysia!

Forsenat tag

Nu sitter vi i Surat thani och vantar pa vart tag, saklart ar det en timme forsenat sa nu sitter vi och fordriver tiden pa ett internet cafe i den har lilla staden.

Resan borjade redan kl. 10.30 imorse och vi ar framme i bangkok kl 10.00 imorgon sa det ar en hel dags resa vilket kanns lite halv segt. Med plan tar det endast 45 minuter sa det ar stor skillnad! Taget tar som sagt 13 timmar sa det ar skont att vi har sovplatser, ska dock bli intressant att se hur dessa sovplatser ar.

Karlek, Hannah!

Vilken harlig dag!

Vilken harlig dag! Idag fick vi antligen sol vilket jag var glad over sa jag fick sola lite sista dagen har pa on. Idag har vi alltsa bara legat och softat pa stranden. Det blev inget fullmoonparty for oss da vi aker hem tidigt imorgonbitti och det blir for dalig timing tyvarr denna gangen, far bli en annan gang!

Imorgon tar vi taget tillbaka till bangkok och kommer fram pa mandag. Taget tar 13 timmar att aka sa det ar inte direkt nagra x2000 dom har har. Tur att det ar sovplatser pa taget! 
Pa tisdag aker vi till var nya destination, Malaysia! De ser vi fram emot. Vi har tankt planera malaysia lite battre an vad vi har planerat Thailand sa vi hinner med allt vi vill gora dar. Har i Thailand har det varit mest relax, i Malaysia blir det lite mer intensivt har vi tankt. Om ni har nagra tips for Malaysia far ni garna dela med er!

Hoppas ni har en skon helg dar hemma!



rain rain go away

Hej pa er! Tur med vadret ar nagonting vi inte har haft de har 2 veckorna iallafall. Igar kom vi fram till vart nya stalle i Mae nam, shangrilah bungalows. Nastan direkt borjade det regna och det var inte lite regn kan jag tala om. Det regnade och regnade och vagrade ge sig. Hela dagen igar hade vi alltsa storm har pa Koh Samui. Idag hoppades vi pa battre vader men idag ar det mulet ocksa. Nu sitter vi och ska boka biljetter fran Kuala Lumpur till Kambodja.

Imorgon ar det fullmoon party pa koh phangang som ligger bredvid Koh Samui och det gar batar fran Koh Samui dit, vi funderar pa att aka dit bara for att det skulle vara en kul grej att ha varit pa men vi avvaktar och ser om vadret blir battre da vi inte vill aka bat om det ar stormigt.

Vi mar toppen iallafall och njuter av varje sekund. Det anda vi har att klaga pa ar vadret som forhoppningsvis blir battre snart!

Big Buddha

Idag har vi akt pa en liten miniutflyckt till Big Buddha som ligger nara dar vi bor nu. Var kul att ha sett den men inget speciellt direkt. Skankte lite pengar i en donation box som ska ge lycka i livet, det kanns bra!
Nu ar det var sista dag pa det har stallet, thank god! Imorgon drar vi till Mae nam som ska vara det basta pa on enligt lonley planet.
Idag hade vi tankt aka till en marine park lite utanfor on men alla batturer ar installda idag och imorgon fick vi veta nar vi skulle boka det. Far se om vi aker ivag pa det pa fredag istallet. Fick ju iallafall en liten utflykt till Buddha statyn.

Skot om er!!

Back in the 80s

Idag bor vi pa vart i sarklass samsta stalle hittills. Tank er riktigt charterhotell, byggt ar 1985, inte renoverat sen dess. Rummen ar visserligen stora men det luktar mogel. Dessutom kryllar stallet av ryssar. Har ska vi bo i tva natter, eftersom vi kopte grisen i sacken och boka hotell genom hotels.com, vilken tabbe!
Aven en stor besvikelse nar vi trodde att vi skulle hamna i Bophut som ska vara en mysig "fishermans village" men hamnade istallet en bit utanfor. Stranden ar dock harlig, lugnt och inga strandforsaljare. Det var kort om var dag som inte varit den basta.

tidig morgon

Nu ska vi snart ga och packa var vaska for att ta oss vidare igen. Blev inte Hae nam utan Bophut i tva natter, sen kanske vi tar oss vidare till Hae Nam. Bo phut ligger nara Buddha rocks som ar en popular sevardhet har pa Koh Samui. Bokade precis ett hotell pa hotels.com, ar alltid lika spannande att se hur frascha eller ofrascha rummen ar nar man ar pa plats.
Idag blev det en tidig morgon for oss, klockan 7.30 ringde klockan for vi var tvugna att hamta var tvatt som vi lamnat in har. Vi har inte gatt upp innan klockan 9.00 nagon dag sa lite bortskamda har vi blivit.




senaste dagarna






visum problem

Hej pa er. Sitter pa vart internet cafe och forsoker ladda upp bilder, det verkar dock inte vilja fungera idag. Klockan ar 21.00 har och vi har precis atit middag. Nu sitter vi och kollar boende for de kommande dagarna da vi flyttar oss vidare pa on imorgon. Som jag namde tidigare sa ska vi till Hae nam som ska vara lugnare an lamai.

Vi kollar aven hur vi ska ta oss fran malaysia till singapore. Vi har namligen andrat lite i vara reseplaner och aker till singapore istallet for vietnam. Hinner tyvarr inte med bada antagligen. Dock undrar vi om nagon vet hur det funkar med visum. Pa malysiska ambassadens sida star det att man maste ha en utresebiljett fran landet inom 90 dagar for att fa visum. Problemet ar det att vi ha tankt aka buss fran Malysia till Singapore och det kanss ratt svart for oss att fixa bussbiljett sahar i forhand. Vi vill ju heller inte riskera att inte komma in i landet, sa ar det nagon som vet hur harda dom ar?


Sunshine

Idag har solen antligen hittat tillbaka till Koh Samui! Idag har vi alltsa haft en harlig dag pa stranden. Markus har brant sig aven fast han legat i skuggan hela dagen och jag har borjat fa en solbranna. Nu sitter vi och kollar lite boende osv. da vi ska rora oss vidare har pa on har vi tankt oss. Vi har tankt oss aka till den mer lugna delen, Mae nam, som ska vara mer som det "riktigta thailand" alltsa inte mycket turister. Njuter gor vi iallafall, ar inte helt fel att bara kunna sola, bada och slappa.

Igar gick vi och tog en drink pa Rocky bar, ett valdigt mysigt stalle dar vi satt som i en koja. Det var mysigt belysning och reggea musik. Markus provade pa Samsong som ar en asiatisk whiskey. Otroligt acklig var den haha. Whiskeyn som gors i Irland och Scottland ar definitvt battre.
Nu har jag laddat upp lite bilder ocksa, har mer pa lager men har ar lite att borja med. Vi foljer ocksa det som har hant i Japan har pa tv:n varje dag. Fruktansvart hemskt.





Fran middagen idag. Puss pa er, Hannah.


bilder

Bangkok



Bangkok



Skytrain






Koh Samui

















Kaotisk dag

Godmorgon! Inatt bodde vi somsagt langre upp pa on och pa ett valdigt frascht hotell sa inatt har vi sovit som gudar. Har ar det valdigt mycket lugnare an lamai och chaweng beach, inte alls lika mycket turister.
Gardagen var en riktigt kaotisk dag pa manga satt. Dagen borjade som vanligt med ligga lite pa stranden, gick sedan och kollade grandfather rocks och sedan gick vi till rummet for att vila lite. Far da ett sms med texten "Hej. Stor tsunami pa vag". Forst stog det bara stilla i mitt huvud och sen var bara tanken att vi maste harifran. Jag och Markus beger oss alltsa direkt till narmaste internet cafe for att kolla vart tsunamin ar och om vi ar i fara. Ringer sedan svenska ambassaden som sager att just nu ar det ingen fara, om den skulle sla till mot thailand sa ar det vid 8 tiden pa kvallen, alltsa ca. 5 timmar senare. Da gick vi ner och pratade lite med folket pa hotellet vi bodde pa som sa att det inte var nagon storre fara just nu. Vi kom sedan fram till att vi ville bo langre upp pa on bara for natten for att vara pa den sakra sidan sa da bokade vi hotell och hoppade in i forsta basta taxin.
Nu var det ju ingen fara som tur var men paniken man far nar man laser ett sadant sms ar svart att beskriva om man inte varit med om det sjalv. Adrenalinet bara pumpade i hela kroppen och det var bara en otroligt obehaglig kansla.
Hursomhelst sa mar vi bra sa ni behover inte vara oroliga! Idag ska vi tillbaka till lamai beach men forst ska vi ner och kolla stranden har och kanske ta ett dopp i poolen.
Hoppas ni far en underbar helg!!

gallande tsunamin

Hej dar hemma. Blir ett kort inlagg. Angaende tsunamin, vi har hallt koll pa olika ambassader osv och det verkar vara helt lugnt har i Thailand. Sa oroa er inte dar hemma. For sakerhets skull bor vi inatt pa den delen av on som inte har kust mot de drabbade omradena. Langre uppdatering kommer.
Skot om er salange. Puss, Markus & Hannah.

Friday

Idag ar det halvbra vader igen. Nu borjar vi bli trotta pa det har molniga, soliga, regninga vadret. Nu ar vi inne pa internetcafe for att airasia ska tydligen ha battre priser mellan 10-15 pa fredagar dock funkar inte deras hemsida just nu vilket ar irreterande men vi hoppas pa att den kommer igang snart igen. Vi maste namligen boka en biljett fran malaysia for att kunna fa visum i landet.

Till nagonting annat. Nagonting jag tycker ar pafrestande och jobbigt att se har i landet da ja ar en san djurvan ar alla de hemlosa katterna och hundarna har i landet som springer runt pa stranden och letar mat. Vi har tex. en hund som brukar halla sig till vart hotell som springer runt och haltar da ena benet inte fungerar som det ska. Nu tanker ni sakert att jag ar knapp som tanker pa de hemlosa djuren nar det finns manniskor har som ar hemlosa men faktum ar att det ar de hemlosa djuren man ser mer utav an de hemlosa manniskorna. Markus tycker jag borde starta en organsiation har for djuren men det kanns svart att finansiera nagonting sadant har nar det finns storre problem an de stackars djuren. Jag som ar valdigt kanslig blir valdigt emotionell nar jag kommer till sanna har lander med fattiga manniskor, hemlosa djur, barnarbete osv. Naval, nyttigt ar det att komma till dessa lander da man inte kan blunda for verkligheten langre. Thailand ar anda ett av de rikare landerna har sa det riktigt jobbiga kommer nog vara i de fattiga landerna som Kambodja och Laos.

.

Blev inte sola idag som vi var installda pa. Molnigt och blasigt har det varit har hela dagen sa det har blivit mycket vila istallet for Markus ar forskyld och lite hangig. Nar vi kom ner till stranden var det super hoga vagor, de hogsta vagor jag har sett tror jag sa inget badande blev det heller. Far hoppas pa att det blir battre vader imorgon annars blir det nog att aka ivag pa lite utflykter har pa on. Trots det molniga vadret sa har vi det fortfarande bra, det ar ju anda varmt och skont.


sunrise bungalow

Hej alla fina. Nu har vi precis atit en god middag pa ett "hal i vaggen". Dom stallena ar de basta tycker vi for da far man uppleva mer av den riktigt thailandska maten an nar man ater pa en turist restaurang.
Nu ar vi framme pa lamai beach och det var som vi hoppades, mycket battre an chaweng! Vi bor i en enkel men anda mysig bungalow som ligger nara stranden och omradet ar lite som en djungel, mycket kvittrande faglar osv. Vi valkomnades av en stor spindel vid ingangen till omradet och jag vagade knappt ga under den jag som ar radd for spindlar och ormar. Nar vi sedan fick var bungalow sa var den saklart bredvid det stora spindelnatet. Markus sa da till agaren till stallet att jag var radd for spindlar och da forklarade hon att denna spindel inte var farlig. De tog anda bort spindeln for min skull som de verkligen inte hade behovt gora, men snalla som de ar har vill de att man ska trivas och ma bra.
Idag har vi bara legat pa stranden och njutit av livet (Ja vi var det bra). Imorgon blir det val samma visa som idag, alltsa strandhang. Hursomhelst sa mar vi bra har och borjar komma in i rytmen har nu.

Karlek, Hannah.

nationalsangen

Mot nasta destination: lamai beach! Har ar klockan halv 1 och snart ska vi leta upp en taxi.

Maste beratta om vad som hande pa tagstationen har om dagen. Vi var inne i mataffaren och skulle handla lite vatten och mat till den langa bussresan. Nar vi var pavag ut fran affaren stod alla manniskor helt stilla och tittade upp mot ett foto av kungen och en lat spelades. Jag (Hannah) forstod vad det var for nagot. Markus berattade da att de spelade deras nationalsang och da maste alla sta stilla, sa dar stod vi stilla med alla manniskor och lyssnade. Detta gor dom tva ganger per dag pa alla offentliga platser i landet. Fascinerande tycker jag som knappt hor Sveriges nationalsang ens 1 gang per ar. Har har dom verkligen en san himla respekt for kungen och landet som jag inte ar van vid hemma i Sverige. Kul att fa ha varit med om det iallafall.


semester pa riktigt

Hej pa er. Nu ar det kvall har och vi har antligen haft var forsta riktiga dag som vi har kunnat ta det riktigt lugnt pa, dvs. vi har solat och bara haft det bra. Ikvall ar var sista natt har i chaweng, imorgon drar vi vidare till lamai beach som ar den andra storsta stranden och hoppas pa att det ar battre an chaweng.
Skulle vilja lagga in lite bilder som vi har tagit men vet inte hur sakert det ar nar man ar inne pa sanna har internet cafeer, nagon som vet? Vill inte fa virus sa att alla bilder forsvinner.

Hoppas ni mar bra dar hemma halsar vi fran solen och varmen!! Puss, Hannah & Markus.

17 timmars resa..

Idag ar vi trotta! Igar akte vi som sagt mot koh samui med buss, det ar nagot vi inte gor igen. De som salde biljetterna till oss sa att bussen skulle vara bra platser som man kunde sova pa och ac, det kom och visa sig att bussen var liten och tranga saten sa det var svart att sova. Kan ju saga att det var sadar att aka pa den bussen i 9 timmar. Nar vi kommer fram till stallet som baten mot koh samui skulle ga pa sa ar klockan 05.30 pa morgonen och vi far veta att baten gar klockan 07.30, alltsa sitter vi och vantar i 2 timmar. Sedan far vi reda pa att vi ska ta annu en buss for att komma till baten och den tog annu en timme sa vi var ramme pa on mycket senare an planerat.
Nu ar vi framme iallafall och riktigt trotta da vi inte har sovit alls denna natt. Idag har vi spanat in stranden som ar helt ok, men vi tycker det art lite for turistigt har sa vi funderar pa att rora oss till nagot annat stalle pa on i overmorgon. Varmt ar det iallafall och det fick vi verkligen kanna pa nar det blev stromavbrott har och AC:n int efungerade. Ja som sagt ar vi lite trotta nu men snart ska vi ut och ata lite och da blir vi forhoppningsvis lite piggare.

Hur ar allt hemma? Ar det fortfarande kallt och sno?

Puss pa er, Hannah.


Koh Samui

Hej dar hemma i kylan. Idag har vi tagit oss till hualampong train station dar vi blev trevligt bemotta av en infoguide. Det visade sig att tagen mot Koh samui var fulla, men som tur var sa kan man ocksa aka buss till baten mot Koh Samui sa nu har vi bokat buss biljetter till Koh Samui. Buss resan tar ca. 8-9 timmar och baten tar sedan ca 2 timmar.
Imorgon drar vi alltsa till Koh Samui! Ska blir ratt skont att komma ivag till en o dar man kan sola och bada och slippa denna stokiga storstad for ett tag. Vi stannar i Koh Samui till den 20de mars da vi tar taget tillbaka till bangkok dar vi bor en natt och sen vidare till Kuala Lumpur.
Nog om det. Nu ska vi snart ata lite lunch och sen ska vi kanske ta oss till nagon shopping galleria och kolla pa skor, solglasogon osv. Smart som jag var sa glomde jag mina solglasogon hemma sa jag far kopa nagra bra har.

Nu ska vi ut pa stan igen. Skot om dar hemma!!

Buddha holiday

Nu sitter vi vid hotellets datorer och letar upp boende osv. till de oarna som vi ska vidare till. Vi fick namligen reda pa idag att det ar buddha holiday nasta vecka och ar darfor fullbokat pa tag och hotell da thailandarna sjalva aker ivag pa semester. Boende verkar finnas nar vi kollar pa hemsidor men tag biljetter maste vi aka och kolla imorgon om det finns, det haller vi tummarna for. Vi ar valdigt sugna pa att komma ut till de mer lugna oarna snart.
Idag har vi akt skytrain in till city och kollat i en av de stora galleriorna som heter MBK. Vi var aven pa tourist info office som skulle vara till hjalp med att hitta vart vi vill aka och hur vi skulle ta oss dit, till en borjan var hon valdigt hjalpsam men lyssnade inte sa mycket pa vad vi ville gora utan gjorde upp en rutt som hon tyckte var bra. Hon ville da fa oss att boka denna resa men vi ville fundera pa det och aterkomma. Nar vi sa detta blev hon valdigt sur och da insag vi att vi hade gjort ratt val i att fundera pa det.
Nu ar klockan 18.30 och snart ska vi ut och ata middag, imorgon checkar vi ut fran detta hotell och letar efter nagot annat.

Puss & Kram, Hannah

Bangkok

Hej allihopa! Nu ar vi framme i bangkok som ar varmt men inte sa soligt. Igar kom vi fram pa eftermiddagen och sprackte redan var dagsbudget nar vi tog limousine fran flygplatsen till hotellet, men i jamfort med Sverige sa ar det anda sa mycket billigare har. Igar kvall tog vi det bara lugnt da vi var valdigt trotta. Det blev middag pa en restaurang pa var gata och sen gick vi och la oss tidigt. Idag ska vi utforska staden och se vad den har att erbjuda. Tankta kolla i en galleria som heter MBK och kanske kolla nagot tempel. Tanken ar att vi stannar har i bangkok tills pa lordag. Da har vi tankt aka vidare till nagon o i ostra thailand.
Vi mar bra iallafall och har det toppen. Hoppas ni mar bra hemma. Tanker pa er familjen <3

Vi hors snart!! Massa Karlek, Hannah och Markus

RSS 2.0